Αρχεία .webarchive – Τι είναι και πως ανοίγουν

Η επέκταση αρχείου .webarchive σχετίζεται με τον safari web browser. Αυτός ο browser προέρχεται από την Apple και χρησιμοποιείται στους υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα MAC Os. Με απλά λόγια τα αρχεία με κατάληξη .webarchive είναι ιστοσελίδες που αποθηκεύτηκαν μέσω του Safari. Αντίστοιχα δηλαδή με τις αποθηκευμένες σελίδες από τους υπόλοιπους browser ( Internet explorer, firefox, chrome κτλ ) οι οποίες έχουν κατάληξη .html. Η αποθήκευση σελίδων σε όπιο σύστημα και αν χρησιμοποιούμε δίνει την δυνατότητα να δούμε την σελίδα αυτή όταν δεν θα έχουμε σύνδεση στο internet.

Για όποιον χρησιμοποιεί MAC αυτά που γράφουμε εδώ προφανώς είναι γνωστά.  Στις μέρες μας όμως με δεδομένο ότι οι χρήστες MAC αυξάνονται είναι πολύ πιθανό να γίνει ανταλλαγή τέτοιων αρχείων με χρήστη windows. Για παράδειγμα ένας χρήστης MAC στέλνει με email κάτι που αποθήκευσε με τον safari χωρίς να σκεφτεί αν μπορεί ο άλλος να το ανοίξει αυτό το αρχείο. Μπορεί να μην είναι προφανής ο τρόπος που θα γίνει αυτό. Υπάρχει περίπτωση τα αρχεία .webarchive να ανοίξουν είτε με το internet explorer ή το word αλλά το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο.

Ο browser Safari είναι διαθέσιμος για windows και η εγκατάστασή του θα λύσει το πρόβλημα. Στην συνέχεια τα αρχεία .webarchive θα ανοίγουν χωρίς πρόβλημα στον υπολογιστή μας.

Περισσότερες πληροφορίες :

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *