Φτιάξτε κινούμενες εικόνες GIF online

Οι κινούμενες εικόνες GIF ( animated ) είναι πολύ διαδεδομένες στο internet. Στην ουσία δεν πρόκειται για μια εικόνα αλλά για πιο πολλές οι οποίες προβάλλονται η μία μετά την άλλη. Αυτές οι εικόνες δεν χρειάζεται καν να είναι τύπου GIF. Για παράδειγμα 2 εικόνες JPG μπορούν να δημιουργήσουν ένα animated GIF.

Οι λόγοι που μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει μια κινούμενη εικόνα είναι πολλοί και ποικίλουν από απλή διασκέδαση ( π.χ φωτογραφίες από ένα πρόσωπο που σε κάθε φωτογραφία παίρνει διαφορετική γκριμάτσα ) μέχρι την δημιουργία ενός διαφημιστικού για να προβληθεί στο internet.

Πρέπει να ξέρει κάποιος πως υπάρχουν ειδικά προγράμματα ( GIF animators ) τα οποία κάνουν αυτή τη δουλειά με αρκετές δυνατότητες και επιλογές αλλά υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσουμε κινούμενες εικόνες και απευθείας ( online ) μέσα από σελίδες στο internet με λιγότερες δυνατότητες.

Στην περίπτωσή μας εξετάζουμε την δεύτερη λύση, την δημιουργία δηλαδή κινούμενης εικόνας μέσα από μια σελίδα στο internet και χωρίς κόστος.

Εγώ χρησιμοποιώ την ιστοσελίδα http://picasion.com/ η οποία γνωρίζω πως εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύει και είναι αξιόπιστη. Προφανώς υπάρχουν 10άδες εναλλακτικές λύσεις στο διαδίκτυο, αρκεί να ψάξει κάποιος με τον εξής όρο : online gif maker.

Στην πράξη λοιπόν ανοίγουμε την ιστοσελίδα http://picasion.com/ . Από την σελίδα μας ενδιαφέρει το τμήμα που είναι τονισμένο με κόκκινο.

picasion_1

Από την φόρμα επιλέγουμε τα αρχεία που έχουμε ετοιμάσει για την δημιουργία της κινούμενης εικόνας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το μέγεθος ( διαστάσεις ) όλων των εικόνων πρέπει να είναι ίδιο. Στο παράδειγμά μας θα χρησιμοποιήσουμε 2 εικόνες διάστασης 100Χ100 pixel.picasion_2

Κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε διαστάσεις και ταχύτητα και πατάμε Create, για να δημιουργηθεί online η εικόνας μας. Στη συνέχεια το γραφικό μας δημιουργείται και μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποια ιστοσελίδα, όπως κάναμε εδώ με το δοκιμαστικό γραφικό μας.

picasion_3

Το γραφικό μας είναι έτοιμο για χρήση

picasion_4Ένα απλό παράδειγμα είναι το παρακάτω :

Χρησιμοποιήθηκαν δύο εικόνες JPG ίδιων διαστάσεων.

Ακολουθόντας την διαδικασία δημιουργήθηκε το παρακάτω αρχείο κινούμενης εικόνας GIF

greenΠερισσότερες πηγές :

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *